Rouw bij kinderen met Een Taal Erbij

Gegevens workshop

  • Regenboogkerk, Hilversum (NH)
  • 4 februari 2021
  • donderdag, 9:30 tot 16:00

Neem contact op met De Kontekst

Inschrijven

  • 04-02-2021 12 plaatsen over
    €205
Inschrijven
Bedankt u Alstublieft

Rouw bij kinderen met Een Taal Erbij

Nassaulaan 22, 1213 BC Hilversum, The Netherlands

donderdag, 9:30 tot 16:00
4 februari 2021

000000

Rouw bij kinderen met Een Taal Erbij

Nassaulaan 22, 1213 BC Hilversum, The Netherlands

donderdag, 9:30 tot 16:00
4 februari 2021

PRINT

Docent: Janet Schmidt, rouwtherapeut en opleider specialist Rouw op School

Rouw bij kinderen met Een Taal Erbij

Landkaart Stromen van Verbinding

Doelgroep

Deze dag is geschikt voor hulpverleners/ kindertherapeuten/coaches en leerkrachten die én meer willen weten van rouwprocessen bij kinderen én willen leren hoe Een Taal Erbij in te zetten in rouwsituaties in de groep/praktijk.

Aan de hand van theorie – hoe rouwen kinderen – en praktijkvoorbeelden met Een Taal Erbij leer je deze methodiek in te zetten in rouw-werk met kinderen. We kijken samen naar hoe de poppetjes zich op de landkaart Stromen van Verbinding kunnen bewegen in situaties als ernstige ziekte binnen het gezin, overlijden en scheiding en hoe dit zijn weerslag kan hebben op het functioneren van het kind.

We bespreken o.a. het veranderende leven van kinderen en hoe jij d.m.v. Een Taal Erbij en de landkaart Stromen van Verbinding helder krijgt welke afstemming nodig is.

In deze trainingsdag staat de reis door het innerlijk landschap van de cliënt centraal. De soms nog verborgen gevoelens, gedachten, wensen van het kind worden door de landschapsbeelden wakker geroepen. Wat geraakt wordt, kan naar buiten gebracht worden. Door het spelen met en op de landkaart wordt zichtbaar wat er bij het kind leeft. We gaan aan de slag met deze kaart i.c.m. de methodiek Een Taal Erbij, waarin de cliënt zowel in de fysieke als psychische beweging op onderzoek kan gaan rondom het thema rouw.

Deze manier van werken kan samen met een groep, een individueel kind en/of ouders ingezet worden. Binnen het aangeboden programma is er tijd voor het stellen van specifieke vragen en voor het samen oefenen met meegebrachte praktijkvoorbeelden.

Accreditatie

SKJ : 6 punten

SRVB: 6 punten

POH-GGZ : in aanvraag

SKGV: in aanvraag