Docenten en gasttrainers

IMG_9482

Ady van Doornik

Supervisor en opleider NVRG
Docent en trainer Een Taal Erbij

Was werkzaam als systeemtherapeut in de kinder- en jeugdpsychiatrie.
Deskundigheid op het gebied van opvoeding en kindgerelateerde problematiek.

Ady is eigenaar van het trainingscentrum de Kontekst Gooise Meren, en heeft daarnaast een praktijk voor individuele, relatie en gezinstherapie  in Bussum. Voor vergoedingen van therapie kunt u de website van de NVPA ( www.nvpa.org ) raadplegen.

Lid NVPA nr 101138
AGB code A.F. van Doornik 94-010193
AGB code De Kontekst 94-58350
Licentie code RBCZ 204622R

Ady van Doornik (1952) is na haar middelbare school opleiding langere tijd op reis geweest door Azië. Geïnspireerd door haar ervaringen heeft zij zich na terugkomst ingeschreven aan de Sociale Academie en voltooide deze parttime opleiding in 1980. Inmiddels werkte ze als gezinsbegeleider bij het Medisch Kleuterdagverblijf Het Kabouterhuis Zuid te Amsterdam. Haar affiniteit met ouders en kinderen stamt uit die tijd, waarin zij steeds geïnteresseerder raakte in de interactie tussen mensen en de dynamiek die daardoor ontstond. Ze volgde daarom daarna de 2-jarige opleiding tot systeemtherapeut (1990). Zij ontmoette in dat zelfde jaar Marleen Diekmann en vanaf die tijd werkte ze samen met haar in de privepraktijk van Marleen. In 1995 werd de Kontekst opgericht door Marleen, Els en Ady en betrokken zij een pandje in de Amsterdamse Oosterparkbuurt.

Ady maakte de overstap van het MKD naar de Riagg Gooi en Vechtstreek ( Jeugd) , waar zij 23 jaar werkte als systeemtherapeut. Sinds januari 2016 werkt zij nog uitsluitend in eigen praktijk.

Sinds 2000 geeft zij trainingen en de opleiding Een Taal Erbij, nadat zij lange tijd de kunst mocht afkijken van Marleen. Zowel als therapeut en als trainer heeft zij veel van haar geleerd.

In het werken met cliënten zijn respect en erkenning belangrijke pijlers voor haar, daarnaast gelooft zij in humor, relativeringsvermogen en steun aan cliënten zodat ze zelf de regie over hun leven weer op kunnen pakken. De poppetjes zijn voor haar onontbeerlijk geworden.

portret_elsydo-767x1024

Janet Schmidt (1961)

Rouwtherapeut en Opleider Specialist Rouw op School, tevens ontwikkelaar van online-programma’s rondom rouw in het gezin en gasttrainer voor de Kontekst Gooise Meren

Janet is een echte ‘multi-passionate-woman’.
Sinds jaar & dag werkt ze met hart & ziel in het onderwijs en is ze in de jaren gegroeid van leerkracht, intern begeleider naar directielid. Daarnaast heeft ze ruim 10 jaar geleden haar rouwpraktijk in de wereld gebracht.
Naast haar werk in het begeleiden van scholen en gezinnen, verzorgt zij als hbo-geschoold yoga-docent yogalessen ter ondersteuning van rouwprocessen.
Ook ontwikkelde zij samen met haar zus een prachtige tool voor het omgaan met levens-thematiek herkenbaar in ieders leven.

In 2012 volgde zij de opleiding Een Taal Erbij en vanaf die tijd zijn de poppetjes in haar werk niet meer weg te denken! In het werken met de poppetjes, komen inzicht & beweging als vanzelf op tafel. Humor, afstemming in contact en samenwerking als gelijkwaardige mensen maken dat zij anderen kan empoweren, zodat ze in een eigen beweging weer verder kunnen. Zij is lid Vereniging Integrale Vitaliteitkunde onder nr. 1907646. Janet is crkbo gecertificeerd trainer.

122-kopie

Janneke Hendriks (1977)

Janneke Hendriks (1977) begeleidt al bijna 20 jaar gezinnen en doet dat nog steeds met veel plezier. Eerst binnen diverse jeugdhulpverleningsinstellingen en de laatste jaren in haar eigen praktijk Magnolia Coaching & Training. Janneke is gasttrainer voor de Kontekst Gooise Meren.

Janneke ziet het (nog steeds) als een voorrecht dat ouders en kinderen vertrouwen in haar hebben en hun kwetsbaarheden met haar delen. Samen gaat zij met hen op zoek naar de kracht die zij al in zich hebben, maar die even niet zo gemakkelijk aangesproken wordt.
Dit doet zij heel vaak in combinatie met Een Taal Erbij, omdat het zo snel en mooi visueel maakt wat anders niet gezien zou worden!

Ook als trainer is zij een echte poppetjesfan! Ze vind het een cadeautje om hulpverleners net zo enthousiast te maken als zij zelf is over deze methodiek!

Als hulpverlener is Janneke  aangesloten bij het BPSW en het SKJ. Als trainer is zij geregistreerd bij het CRKBO als gecertificeerd docent.