Janet Schmidt

Janet Schmidt

Rouwtherapeut en Opleider Specialist Rouw op School, tevens ontwikkelaar van online-programma’s rondom rouw in het gezin en gasttrainer voor de Kontekst Gooise Meren

Janet is een echte ‘multi-passionate-woman’.
Sinds jaar & dag werkt ze met hart & ziel in het onderwijs en is ze in de jaren gegroeid van leerkracht, intern begeleider naar directielid. Daarnaast heeft ze ruim 10 jaar geleden haar rouwpraktijk in de wereld gebracht.
Naast haar werk in het begeleiden van scholen en gezinnen, verzorgt zij als hbo-geschoold yoga-docent yogalessen ter ondersteuning van rouwprocessen.
Ook ontwikkelde zij samen met haar zus een prachtige tool voor het omgaan met levens-thematiek herkenbaar in ieders leven.

In 2012 volgde zij de opleiding Een Taal Erbij en vanaf die tijd zijn de poppetjes in haar werk niet meer weg te denken! In het werken met de poppetjes, komen inzicht & beweging als vanzelf op tafel. Humor, afstemming in contact en samenwerking als gelijkwaardige mensen maken dat zij anderen kan empoweren, zodat ze in een eigen beweging weer verder kunnen. Zij is lid Vereniging Integrale Vitaliteitkunde onder nr. 1907646. Janet is crkbo gecertificeerd trainer.

Janneke Hendriks

Janneke Hendriks

Janneke Hendriks begeleidt al bijna 20 jaar gezinnen en doet dat nog steeds met veel plezier. Eerst binnen diverse jeugdhulpverleningsinstellingen en de laatste jaren in haar eigen praktijk Magnolia Coaching & Training. Janneke is gasttrainer voor de Kontekst Gooise Meren.

Janneke ziet het (nog steeds) als een voorrecht dat ouders en kinderen vertrouwen in haar hebben en hun kwetsbaarheden met haar delen. Samen gaat zij met hen op zoek naar de kracht die zij al in zich hebben, maar die even niet zo gemakkelijk aangesproken wordt.
Dit doet zij heel vaak in combinatie met Een Taal Erbij, omdat het zo snel en mooi visueel maakt wat anders niet gezien zou worden!

Ook als trainer is zij een echte poppetjesfan! Ze vind het een cadeautje om hulpverleners net zo enthousiast te maken als zij zelf is over deze methodiek!

Janneke is geregistreerd bij het CRKBO als gecertificeerd docent.

Pascale Cox

Pascale Cox

Systeemtherapeut werkzaam in de specialistische GGZ

Pascale Cox is haar loopbaan begonnen als leerkracht in het speciaal onderwijs nadat ze was afgestudeerd als orthopedagoog MsC. In haar werk als leerkracht en later als behandelcoördinator in de jeugdzorg merkte ze dat een kind met gedragsproblemen het beste geholpen kan worden door het hele gezin erbij te betrekken. Dit motiveerde haar om zich te ontwikkelen tot systeemtherapeut. Ze heeft 15 jaar in de jeugdzorg gewerkt en sinds 2015 in de SGGZ. Met regelmaat heeft ze als gastdocent gewerkt voor de Hogeschool Arnhem en Nijmegen onder andere bij de IAG opleiding.
In 2012 maakte ze kennis met de methodiek Een Taal Erbij. Sindsdien zijn de poppetjes niet meer weg te denken uit haar behandelkamer. Met name het inzicht gevende effect van het visualiseren heeft haar geïnspireerd en geënthousiasmeerd. De cliënten kijken naar hun eigen situatie op tafel en komen hierbij op een onbewust niveau bij antwoorden die ze niet hadden gekregen tijdens een verbale conversatie.
In haar werk als individuele-, relatie- en gezinstherapeut is er steeds meer verdieping gekomen in de hechting tussen ouder en kind. Pascale maakt hierbij onder andere gebruik van de methode Theraplay en de methodiek Een Taal Erbij om de relaties van de cliënten te verbeteren.
Graag deelt ze haar kennis en vaardigheden met anderen en is nu actief als gasttrainer binnen de Kontekst Gooise Meren

Lid NVRG
Lid SKJ

An de Wit Een Taal Erbij

An de Witte

EFT-Relatietherapeut, Systeemtherapeut en Familierechtmediator

An heeft sinds 1994 verschillende management- en directiefuncties vervuld in het bedrijfsleven (met name in de Communicatie-, Media- en IT-branche). Hieruit is haar eigen praktijk voor relatietherapie, systeemtherapie en mediation ontstaan, gevestigd in een oude Pastorie waar ze met veel passie en plezier werkt. De poppetjes zijn in haar praktijk onmisbaar. Waar An is zijn de poppetjes en omgekeerd.

An is gefascineerd door hoe mensen communiceren. Communicatie (of het gebrek er aan) ligt ten grondslag aan vele conflicten, misverstanden en verwijderingen binnen privé- en werkrelaties. Een luisterend oor, het herkennen van (vastzittende) interactiepatronen, en het inzetten van de juiste methodieken, maakt mensen bewust. De poppetjes zijn hierbij een fantastische tool, die heel snel inzicht geeft. Het lesgeven bij de Kontekst Gooise Meren sluit naadloos aan op An haar dagelijkse werk en is een voorrecht om te mogen doen.

Lid EFT Nederland, lid MfN, lid NvM

Ook als trainer is zij een echte poppetjesfan! Ze vind het een cadeautje om hulpverleners net zo enthousiast te maken als zij zelf is over deze methodiek!

 

Sil Hol Een Taal Erbij

Sil Hol

Systeemtherapeut en geregistreerd Supervisor en Leertherapeut binnen de NVRG

Sil werkt ruim 25 jaar met complexe gezinnen, zowel in de SGGZ als sinds 2007 in haar eigen Praktijk, Bontekoepraktijken.
Ze heeft passie voor haar vak en vind het steeds opnieuw weer een uitdaging en een voorrecht om mee te mogen lopen in het leven van de ander.
Het werken met de poppetjes is hierin helpend om tot andere inzichten te komen omdat het direct en beeldend werkt.

Naast haar werk als Systeemtherapeut is ze geregistreerd Supervisor en Leertherapeut binnen de NVRG, werkt ze graag samen met verschillende disciplines om kennis te vergroten en te delen.
Ze werkt o.a. als dialoogbegeleider met trainers en regie acteurs om het onbespreekbare bespreekbaar te maken mn onder jongeren en professionals en is consulent bij het CCE.
Het werken met beeldmateriaal komt in vele facetteren binnen haar werkwijze terug.
Geregistreerd als docent CRKBO

Lid NVPA, NVRG, BIG geregistreerd.

 

Lisa Freiburg

Lisa Freiburg

Lisa Freiburg is coach op gebied van persoonlijke effectiviteit en is tevens gasttrainer bij Kontekst de Gooise Meren.

Via haar eigen coachpraktijk Coach4Good, ondersteunt Lisa mensen die verandering voor zichzelf willen, zodat ze meer uit het leven, hun relaties en werk kunnen halen. Lisa biedt zowel persoonlijke als loopbaancoaching aan. Ook verzorgt ze trainingen op het gebied van communicatie, leiderschap en persoonlijke effectiviteit. In haar trainingen en coachgesprekken komen de poppetjes regelmatig op tafel en ze combineert dit met andere methodieken zoals Voice Dialogue, Transactionele Analyse, en Acceptance and Commitment Therapy.

Dochter van Ady van Doornik, Lisa is opgegroeid met de poppetjes op tafel en volgde in 2021 de opleiding Een Taal Erbij om de methodiek zelf beter onder de knie te krijgen. Lisa werkt veel in cross-culturele setting en is mede daarom fan van de kracht van het beeldend werken met de poppetjes.

Lisa Freiburg is een NONONS erkend coach, en aangesloten bij de Nederlandse Orde voor Beroepscoaches (NOBCO). Voor meer informatie, zie www.coach4good.nl

Scroll naar boven