Ady van Doornik Een Taal Erbij de kontekst gooise meren

Ady van Doornik

 Supervisor en opleider NVRG | Docent en trainer Een Taal Erbij

Ady van Doornik (1952) is na haar middelbare schoolopleiding langere tijd op reis geweest door Azië. Geïnspireerd door haar ervaringen heeft zij zich na terugkomst ingeschreven aan de Sociale Academie en voltooide deze parttime opleiding in 1980.

Inmiddels werkte ze als gezinsbegeleider bij het Medisch Kleuterdagverblijf Het Kabouterhuis Zuid te Amsterdam. Haar affiniteit met ouders en kinderen stamt uit die tijd, waarin zij steeds geïnteresseerder raakte in de interactie tussen mensen en hun onderlinge dynamiek. Ze volgde daarom daarna de 2-jarige opleiding tot systeemtherapeut (1990). In dat jaar ontmoette ze ook Marleen Diekmann en al snel werkte ze daarna samen met haar in de privépraktijk van Marleen. In 1995 werd de Kontekst opgericht door Marleen, Ady en Els Ydo en betrokken zij een pandje in de Amsterdamse Oosterparkbuurt.

Ady maakte de overstap van het MKD naar de Riagg Gooi en Vechtstreek (Jeugd), inmiddels GGZ Centraal, waar zij 23 jaar werkte als systeemtherapeut.

Nadat de Kontekst in 2019 werd opgeheven heeft Ady een doorstart gemaakt met haar bedrijf de Kontekst Gooise Meren. Met haar gastdocenten verzorgt zij naast diverse trainingen en een opleiding Een Taal Erbij, ook incompanytrainingen in heel Nederland.

Ady heeft een praktijk voor individuele, relatie en gezinstherapie in Bussum, waar zij uiteraard ook met Een Taal Erbij werkt.

In het werken met cliënten zijn respect en erkenning belangrijke pijlers voor haar. Zij steunt cliënten om hun eigen verantwoordelijkheid te nemen, overtuigd van de kracht en veerkracht in ieder mens. Zij gelooft in humor en relativeringsvermogen.

De poppetjes zijn voor haar onontbeerlijk in het werk.

In 2021 schreef zij het Handboek Een Taal Erbij, waarvan de Engelse vertaling dit voorjaar verscheen.

 

Scroll naar boven