Ady van Doornik Een Taal Erbij de kontekst gooise meren

Ady van Doornik

 Supervisor en opleider NVRG | Docent en trainer Een Taal Erbij

Ady van Doornik (1952) is na haar middelbare schoolopleiding langere tijd op reis geweest door Azië. Geïnspireerd door haar ervaringen heeft zij zich na terugkomst ingeschreven aan de Sociale Academie en voltooide deze parttime opleiding in 1980.

Inmiddels werkte ze als gezinsbegeleider bij het Medisch Kleuterdagverblijf Het Kabouterhuis Zuid te Amsterdam. Haar affiniteit met ouders en kinderen stamt uit die tijd, waarin zij steeds geïnteresseerder raakte in de interactie tussen mensen en hun onderlinge dynamiek. Ze volgde daarom daarna de 2-jarige opleiding tot systeemtherapeut (1990). In dat jaar ontmoette ze ook Marleen Diekmann en al snel werkte ze daarna samen met haar in de privépraktijk van Marleen. In 1995 werd de Kontekst opgericht door Marleen, Ady en Els Ydo en betrokken zij een pandje in de Amsterdamse Oosterparkbuurt.

Ady maakte de overstap van het MKD naar de Riagg Gooi en Vechtstreek (Jeugd), inmiddels GGZ Centraal, waar zij 23 jaar werkte als systeemtherapeut.

Nadat de Kontekst in 2019 werd opgeheven heeft Ady een doorstart gemaakt met haar bedrijf de Kontekst Gooise Meren. Met haar gastdocenten verzorgt zij naast diverse trainingen en een opleiding Een Taal Erbij, ook incompanytrainingen in heel Nederland.

Ady heeft een praktijk voor individuele, relatie en gezinstherapie in Bussum, waar zij uiteraard ook met Een Taal Erbij werkt.

In het werken met cliënten zijn respect en erkenning belangrijke pijlers voor haar. Zij steunt cliënten om hun eigen verantwoordelijkheid te nemen, overtuigd van de kracht en veerkracht in ieder mens. Zij gelooft in humor en relativeringsvermogen.

De poppetjes zijn voor haar onontbeerlijk in het werk.

Voor diegene die geen therapie wil maar op zoek is naar een goede coach voor persoonlijke ontwikkeling of loopbaanondersteuning verwijst zij graag door naar haar dochter, Lisa Freiburg , die zowel in Amsterdam als in de praktijk van Ady in Bussum werkt.

Lisa Freiburg de kontekst gooise meren Een Taal Erbij

Lisa Freiburg

Persoonlijke & Loopbaancoaching

Via haar coachpraktijk Coach4Good, ondersteunt Lisa Freiburg mensen die verandering voor zichzelf willen, zodat ze meer uit het leven, hun relaties en werk kunnen halen. Lisa biedt zowel persoonlijke als loopbaancoaching aan. Dit kan zowel in de praktijk in Bussum of online, in het Nederlands of Engels. Lisa maakt gebruik van verschillende methodologieën en technieken, waaronder Voice Dialogue, DISC, Transactionele Analyse, systemisch werk, NLP, Acceptance and Commitment Therapy en oplossingsgerichte coaching. In de praktijk en tijdens de sessies betekent dit voor de coachee dat er verschillende oefeningen kunnen worden ingezet welke specifiek bij de behoeften en het doel passen.

Veelvoorkomende doelen waar Lisa mee werkt in haar praktijk zijn:

  • Ik wil effectiever samenwerken om betere resultaten te behalen.
  • Ik wil beter omgaan met de veranderingen in mijn werkcontext.
  • Ik ben op zoek naar een betere balans tussen werk en privé.
  • Ik wil meer voor mezelf en mijn ideeën opkomen, zowel thuis als op het werk
  • Ik wil onderzoeken wat mijn ambities zijn en hoe ik die kan waarmaken.

Lisa Freiburg is een NONONS erkend coach, is lid van de Nederlandse Orde voor Beroepscoaches (NOBCO) en onderschrijft daarmee de internationale ethische code voor coaches (ofwel de Global code of Ethics van de European Mentoring and Coaching Council.). Voor meer informatie, zie www.coach4good.nl

Scroll naar boven